zondag 25 november 2012

Foto's Krugerpark

Het is al weer even geleden dat we de blog bij konden werken. In het Restcamp Letaba waar wij zaten is geen internet waardoor het een beetje stom is geeindigd.

We zijn vanochtend weer in Nederland aangekomen en dus kunnen we de blog bijwerken. Wat een tuut weer hier zeg! Van 38 graden Celsius naar 11 graden........

We doen dat met een foto-impressie van de laatste vier dagen. Het is een willekeurige greep. Het is ruw materiaal. (geen krop of bewerking)

Een van de eerste grote beesten die we tegenkwamen waren de Giraffen. We hebben regelmatig genoten van deze relaxte,vriendelijke reuzen.

Giraffe (Onno Wildschut)




















In het Krugerpark is de Impala de soort die je het meest tegenkomt. De Impala wordt de oren even gewassen door een ossenpikker.

Impala met Red Billed Oxpecker
(Onno Wildschut)

We zijn een aantal Bustards  tegen het lijf gelopen waaronder Kori Bustard en deze Black Belied Bustard. Als het lukt, zetten we het geluid nog op de blog. Wat hebben we daar een plezier om gehad. De vogel eindigt de zang consequent met ingetrokken nek en een droog "plop" achtig geluid, dat nog het meest doet denken aan het ontkurken van een fles wijn. Geluid en filmpje vind je hier.  http://www.youtube.com/watch?v=IA-St67UsaM

Black Belied Bustard (Onno Wildschut)


Kori Bustard (Onno Wildschut)



Zebra's fotograferen is ontzettend leuk omdat je met de strepen grappige of mooie effecten kan realiseren.


Zebra (Wil Leurs)
Deze Giant Kingfischer is de 1 na grootste ter wereld. Hij meet 40 tot 45 centimeter en weegt soms wel bijna een halve kilo! de vogel liet zich bij de brug over de Letaba goed fotograferen. 


Giant Kingfischer (Onno Wildschut)






De buffel is een groot en krachtig beest. Hij behoort tot de "Big Five" De Big Five bestaat naast de Buffel uit: Olifant, Luipaard, Leeuw en Neushoorn. Wij hebben alleen het Luipaard niet gezien. Dat betekent dat we nog een keer terug moeten :-)


Buffel (Onno Wildschut)
De Vervet aap is één van de twee apensoorten die je in het Krugerpark tegenkomt. Ze lopen ook op de Restcamps en als je niet goed oplet, zitten ze zo in de auto. Dat is ons ook overkomen en de deugnieten hebben ons zo van de voorraad Cashew noten afgeholpen :-)


Vervet aap (Wil Leurs)
Een soortgroep vogels die in Zuid Afrika voorkomt is "Guineafowl" Een typisch Afrikaanse endemische familie met over het algemeen naakte halzen en koppen. De Helmeted Guineafowl is mooi en werkt ook wel een beetje op je lachspieren. Tenminste....dat hadden wij.


Helmeted Guineafowl (Wil Leurs)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten