donderdag 15 november 2012

West Coast National Park

Onze tweede dag in Langebaan. Vandaag hebben we het West Coast National Park bezocht. Het biotoop is Fynbos.
Fynbos impressie
Wil Leurs

Het park ligt 120 km ten noorden van Kaapstad in de westelijke kaapprovincie. Het is 27.500 hectaren groot. Het wordt aan de westkant begrenst door de atlantische oceaan en er loopt een weg doorheen van Yzerfontein in het zuiden naar Langebaan in het noorden. Het is vooral bekend als vogelgebied maar ook om de plantenrijkdom. Aan de zee zijde kijk je regelmatig uit over een enorme lange Lagoon (lange baan?), in het zuiden is de kust rotsachtig waar de zee spectaculair tegenaanbeukt.


Rotskust Westcoast NP
Onno Wildschut

Wij zijn er vandaag met de auto doorheen gereden en hebben verschillende observatiehutten bezocht. We zagen drie prachtige Black Harirers, African Marsh Harier en redelijk wat Black Shouldered Kites waar we maar geen genoeg van krijgen; die zijn zo mooi! 
We waren onder de indruk van de ochtendzang in het Fynbos, dat is de benaming voor het biotoop in de Kaap.  Overal Cisticola's, Karoo shrub Warblers, Cape bunting, Kanaries en Botmakiries. Leuk zijn ook de Mousebirds. 
Cape Fur Seal, jong beest
Onno Wildschut
We hebben ons vandaag vooral gericht op het fotograferen van Black Oystercatchers, maar ook bij het bezoekerscentrem annex restaurant op Cape Wevers en bishops. Bij een van de observatiehutten konden we fraai White Throated Swallows fotograferen.

Kortom het was weer een onvergetelijk mooie dag. Morgen door naar Parel en naar Kaapstad want we vliegen zaterdag vroeg naar Johannesburg