maandag 19 november 2012

Eindelijk in Kruger

Een paar dagen zonder internet maar vandaag weer een blog.

Na een vermoeiende zaterdag zijn we in Kruger aangekomen. Eerst vliegen van Kaapstad naar Johannesburg, toen met de auto naar Kruger. Dat was toch nog zo'n 600 kilometer. We arriveerden in het donker bij het sluiten van de Gate. We kwamen dus eigenlijk nog maar net op tijd in het Camp waar we geboekt hadden.

Gisteren (zondag) dus de eerste dag in het park. Het was bewolkt maar niet meer zo heet als zaterdag. Het is toch nog wel zo'n 28 graden hoor -:)

Wat Onno opvalt is de enorme verscheidenheid aan vogel. Overal geluiden en zang van verschillende vogels. Op zondag hadden we alleen al 35 nieuwe soorten. Het totaal aantal vogelsoorten deze vakantie zit rond de 185.

Bavianen (Baboons) Wil Leurs
De meeste indruk maakte zondag een enorme troep met Bavianen die ons passeerden. En als tweede de drie Leeuwen die we zagen Waarvan 2 mannetjes.

Leeuw (man) Wil Leurs

Leeuw (man) Wil Leurs



Ook wij kijken natuurlijk uit naar de Big Five. We staan op 3! Leeuw, Buffel en Olifant. Maar de Bavianen hebben een diepe indruk achter gelaten. Wil, die toch veel Afrika ervaring heeft, had er nog nooit zoveel tegelijk  gezien.